Kertépítés öntözőrendszerrel

_nezokep_kert_ontozorendszerrel_szorofej2015 tavaszán egy társasház telkének egyik szegletében hoztunk létre egy kis kertet. Az elkészült kert legszembetűnőbb eleme a háromszög alakú gyep és annak inverzeként egy hasonló méretű és formájú virágágy, tele sásliliomokkal. A kertet két oldalról épület határolja, másik két oldalát az utca és a szomszédos kert adja sűrűn benőtt növényzettel. Az utcai oldalon néhány örökzöld kecskerágó cserje sövénynek összenőve ideális háttérként szolgált a szinte világító, sárga tarka íriszeknek. A kertben a zöld alapban a sárga szín dominál: helyet kapott még itt sárga tarka japán kecskerágó, aranysárga fagyal, és egy nagyobb folt pompás kúpvirág is.

A gyep szegélye bazalt kockakőből készült, ami segíti a kertfenntartást: a fűnyíró kereke könnyen elgurul a szegélyen, így gyep széle is könnyen nyírható, nem kell külön szegélynyírót használni minden alkalommal. A fű nehezen tud belenőni az ágyásba, és a virágágy növényei sem tudnak olyan könnyen a gyepbe furakodni.

A gyepet automata öntözőrendszer öntözi, a növényágyban pedig csepegtetőcső biztosítja a folyamatos öntözést, így a növények a nyári forróságban is biztonságban vannak.

kertépítés Budapest, kerttervezés Budapest, kertépítés kerttervezés Budapest, kerti szegély, gyepszőnyeg telepítés, automata öntözőrendszer, öntözőrendszer építés

Comments are closed