Mire jó a kerttevezés?

miert_jo_a_kerttervezes_openairkertA kerttervezés lényege röviden: olyan, mint az épülettervezésnél a belsőépítészeti tervek elkészítése.

Sokan feleslegesnek érzik, hiszen a legtöbb ember nem vágyik semmilyen extravagáns megoldásra, csak harmonikus és jól működő kertrészeket és teraszokat, okosan de egyszerűen kitalált megoldásokat szeretne. Épp ennek az eléréséhez nélkülözhetetlen, hogy gondoljuk át alaposan a dolgokat, mert ez a megelőlegezett munka később sok csalódástól, bosszúságtól és elkerülhető extra kiadástól kímélhet meg bennünket.

Milyen bosszantó tud lenni, amikor a kivitelezés elkészültével 2 centi híján nem fér el a teraszon a hónapok óta kinézett bútor. Ugyanígy bosszantó tud lenni, ha nem kerül megfelelő mennyiségű konnektor a szükséges helyre. Vagy, ha nem pont az étkezőasztal fölé kerül az azt megvilágító lámpatest. Apróságok, de egy több százezres vagy milliós összköltségvetésű munka után ezek elég bosszantó dolgokká tudnak válni.

A kertépítésben ugyanúgy, mint az épülettervezésnél a műszaki háttéranyagok sokszor nem készülnek el, amíg nincs kitalálva a konkrét funkció, forma és felülethasználat. Például addig nem lehet megtervezni és kiszámolni az öntözőrendszer szórófejeinek kiosztását, amíg nincs kitalálva maga az öntözendő terület formája, nagysága.

Vagyis a kerttervezésről is elmondhatjuk, hogy az építést megelőző “agyalás”, utánajárás és egyeztetés hosszú távon kifizetődik, hisz általa pontos számadatokhoz jutunk, ami így könnyen ellenőrizhetővé is válik.

kerttervezés, kerttervezési ötletek, kerttervezés Budapest, kerttervezés árak, teraszkert tervezés

Comments are closed