Süllyesztett kerti pihenő

 

A kerttervezés során sok olyan alapötletet segítségül hívhatunk, aminek megvalósításával szinte biztosan pozitív hatást érhetünk el a kert átalakítása során. Az egyik ilyen az, ha gondolatban elszakadunk a sík felületektől, és egy kis mozgalmasságot igyekszünk becsempészni a “lapos” kertünkbe. A lényeg, hogy kismértékű síkeltolásokkal pozitív hatást idézhetünk elő a kert érzékelésében. Ha egy mélyebb pontról szemléljük a kertet, a környező növényeket/virágokat is közelebbről láthatjuk, s a kert távolabbi részei is egy kevésbé szokványos látószögből tárulnak fel. Emellett a körülvevő falak és a talajszint növényei védett érzetet biztosítanak.

Jelen esetben egy kerti pihenő került kialakításra a kert frekventált sarkában, ami egyben ketté is osztja azt: az egyik irányban a fő díszkert, a másikban kis átvezetés után a zöldségeskert kapott helyet. Az alacsony, 60 cm-es támfal 3 sor bazalt kockakőből készült, a támfalat 2 helyen szakítja meg egy-egy lépcső. Burkolata a kertben korábban szegélyként használt vastag műkőlapokból készült, fugaként az idevezető kerti úthoz is használt apró szemű bazaltmurvát használtuk. A tulajdonosok a pihenő elkészülte után azonnal feldobták a helyet néhány szobanövénnyel, amiket nyárra a szabadba költöztettek. Egy év elteltével pedig, a beállt növényzetnek köszönhetően igazi kis oázis alakult itt ki, ahol igazán jó érzés elfogyasztani a reggeli kávét.

kerttervezés Budapest, kertépítés Budapest, kerttervezés, automata öntözőrendszer, kerti ötletek, dísznövények, szép kertek, díszkertek, kertépítés, gyepszőnyeg, kert tervezés, kerti növények, évelő virágok, kertek, kerttervezés árak, kerttervezés ötletek, kerttervezés tippek

Comments are closed